Joost Merema

Joost Merema

Functie:
Partner bij PRO6 managers

Organisatie:
PRO6 managers

mr. ing. Joost Merema is partner bij PRO6 managers en een projectmanager voor bouw- en infrastructurele projecten. Met een civieltechnische en juridische achtergrond is hij naast het werken aan complexe projecten bezig met de afronding van een proefschrift met de titel “Van het gunnen van Werk naar het elkaar gunnen van samenwerking”.

Voor de gemeente Amsterdam heeft Joost een aantal complexe infrastructurele projecten aangestuurd, zoals de vernieuwing van monumentale bruggen en de herontwikkeling van het Beursplein en Leidseplein en de realisatie van ondergrondse fietsparkeergarages. Daarna vervulde hij de rol van projectmanager Bouwteam Bruggen & Straten voor het programma Oranje Loper.

Joost is verder initiatienemer en co-auteur van het vernieuwde Bouwteam contractmodel Bouwteam 2020 Duurzaam Gebouwd en daarnaast ook lid van pre-adviescommissie Herziening UAV-GC. Door het implementeren van teammanagementtechnieken afgeleid van Holacracy™, streeft hij het verbeteren zowel de effectiviteit van het team als de tevredenheid van de individuele teamleden na. Joost is vanuit zijn specialisme op het gebied van bouwcontracten- en aanbestedingsrecht een internationaal spreker op onderwerpen zoals Design & Build, Bouwteams, aanbestedingen en projectmanagement. 

Hij is ook lid van de in 2020 gestarte FIDIC Diversity & Inclusion Committee, die actief diversiteit en exclusiviteit vanuit meer diverse groepen in de Consulting Engineering sector wereldwijd ondersteunt. 

Zijn streven is meer en verregaandere samenwerking op bouwprojecten, waarbij werkplezier, minder conflicten en aandacht voor elkaar de standaard is. Dit ondanks de realiteit van nog altijd veel gedoe rondom bouwprojecten, waarbij hij - met een knipoog - inspiratie haalt uit het gezegde: "It's better to be a warrior in the garden, than a gardener in the war".

Social Media

Linkedin   

« Naar het overzicht

Terug naar boven