Martine de Vaan

Martine de Vaan

Functie:
Programmaleider City Deal Ruimte voor Lopen / Innovatiemanager Rijksvastgoedbedrijf

Organisatie:
City Deal Ruimte voor Lopen / Rijksvastgoedbedrijf

Martine is programmaleider van de City Deal Ruimte voor Lopen, een samenwerkingsverband van steden, ministeries, maatschappelijke partijen en bedrijven die kennis ontwikkelen, experimenteren en tools ontwikkelen om de voetganger een volwaardige plek te geven in de stad.

Ze is bedenker en oprichter van Weeting, schreef het boek Walk Your Meeting, loopt 7 kilometer per dag zonder dat het tijd kost, en is innovatiemanager bij het Rijksvastgoedbedrijf. Martine is milieukundig ingenieur en voltooide de MBA publiek-private samenwerking op Nyenrode.

Kan minder groeien aantrekkelijk zijn? Volgens Martine wel. Lopen is een gratis wondermiddel, voor mensen, voor steden, en voor de samenleving als geheel. Een wandelvriendelijke leefomgeving is dan ook de leukste gamechanger. Martine daagt al jaren mensen uit om iets te bedenken met een betere kosten-batenverhouding voor zowel het individu als de samenleving en tot nu toe is dat nog niemand gelukt. Wat haar betreft begint een nieuwe balans tussen welvaart, welzijn en welbevinden dan ook bij de mens te voet. Dat betekent dat we steden moeten ombouwen tot wandelparadijzen, de sleutel tot een duurzame en aantrekkelijke toekomst.

« Naar het overzicht

Terug naar boven