Claartje Vorstman

Claartje Vorstman

Functie:
Coördinator Circulaire Economie | Rijkswaterstaat

Organisatie:
Rijkswaterstaat

Functie:

-       senior adviseur Circulaire Economie, Rijkswaterstaat

-       projectleider GWW, transitiebureau Circulaire Bouweconomie, Bouwagenda

Voortbouwend op ruime werkervaring in o.a. innovatiemanagement, procesbegeleiding en duurzaamheid vormt Circulaire Economie in de GWW het centrale thema in het werk van Claartje Vorstman. Daar werkt ze aan als senior adviseur binnen het impulsprogramma CE van Rijkswaterstaat, met een focus op ‘extern’; bouwen en onderhouden van relaties met belangrijke partners, gezamenlijke kennisontwikkeling en uitwisseling en het verbinden van mensen en initiatieven. Denk bijvoorbeeld aan: Samen circulair met ProRail, het opdrachtgeversforum in de bouw, Unie van Waterschappen, Cirkelstad, ….

Een belangrijk aandachtspunt is daarbij platform CB’23 waar met een brede vertegenwoordiging uit de bouw wordt gewerkt aan het maken van sectorbrede afspraken als basis voor een circulaire bouweconomie. In juli 2019 hebben 3 actieteams een leidraad, een framework en een lexicon opgeleverd en starten in oktober 2 nieuwe (vervolg-)trajecten mbt paspoort voor de bouw en het meten van circulariteit.

In het verlengde hiervan werkt Claartje ook als (deel)projectleider GWW bij het transitiebureau Circulaire Bouweconomie (CBE), dat het nationale uitvoeringsprogramma CBE ondersteunt.

« Naar het overzicht

Terug naar boven