Ed Mallens

Ed Mallens

Functie:
Kwaliteitsmanager / Risicomanager | Gemeente Rotterdam

Organisatie:
Gemeente Rotterdam

Ed Mallens(1957); B.Sc., B.Ba., CRM, is kwaliteitsmanager, risicomanager, strategisch adviseur en coach bij publieke organisaties. Hij is (2017 - heden)  kwaliteits- en risicomanager bij de Cluster Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. De Gemeente Den Haag( 2017) en de Stad Gent/OCMW(2016) begeleidde hij bij de implementatie van compliance-, risk- en governancesystemen. Hij is de oprichter van VRES(2017); Virtual Reality Equestrium Support U.A.; de producent van tools en services voor alle (inter)nationale hippische leeractiviteiten. Hij richtte de De Ronde Tafel Coöperatie U.A.(2015) op; die de toepassing van praktische trainingstools voor management en educatieve tools voor groepen en particulieren om onzekerheid beheersbaar te maken en de competentie voorspelkracht verder te ontwikkelen. Ed is eigenaar van S.EAR BV(2008); de specialist die u helpt bij het beheersen van onzekerheid en het duurzaam, meestal meer dan succesvol behalen van doelen. Ed is maatschappelijk betrokken om mensen en organisaties zich duurzaam te laten ontwikkelen. Hij is co-founder van Stichting Vakontwikkeling Risicomanagement, SVRM(2007). Ed is civiel-(1980) en bedrijfskundig ingenieur(1981) en gecertificeerd Risico Magister(CRM, 2007).  Hij is internationaal ISO expert op managementsystemen( HLS, Compliance,  Governance, Risicomanagement, Assets, MVO, BCM, Riskbased Auditing). Tevens voorzitter(2005) van de landelijke NEN commissie ISO 31000 Risk Management. Hij is als internationaal expert lid van ISO-Technical Committee Risk Management,TC 626. Uit dien hoofde is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling en revisie van NEN/ISO normen, guidelines en praktijkgidsen.

Hij wordt regelmatig gevraagd als lid van accreditatiecommissies bij NVAO[Universiteit Twente(2012 -2016) Radboud Universiteit Nijmegen(2015, 2017), Universiteit Leiden(2016)]. Ed is praktijkdocent bij de Master Veiligheidskunde aan de Universiteit Antwerpen geweest. Hij was betrokken bij Amelior, Kortrijk België, om de leergang en praktijkopleidingen Risicomanagement te borgen en deze en de aansluitende managementopleidingen verder te ontwikkelen.

Ed was Risicomanager bij de Omgevingsdienst Midden en West-Brabant, OMWB en de Gemeente Roosendaal. Hij is adjunct-directeur bij de Gemeente Bernisse geweest en werkte gedurende 17 jaar bij het Havenbedrijf Rotterdam N.V. in verschillende management- en adviesfuncties. Hij heeft daar de risicomanagementfunctie opgebouwd, geïmplementeerd en onderdeel gemaakt van de (strategische) besluitvorming en de P&Cl-cyclus. Ed is medeoprichter/ bestuurder(2003) geweest van de lokale vakbond Free-Port welke gelieerd is aan de landelijke vakbond De Unie. Daarvoor heeft hij bij CAP Gemini diverse consultant- en trainingfuncties vervult. Hij is zijn carrière begonnen bij het Ministerie van Verkeer & Waterstaat in diverse bedrijfseconomische- & managementfuncties.

Ed is bestuurder (geweest) bij verschillende professionele en maatschappelijke organisaties(PRIMO-Europe, PRIMO-Nederland,Vakbond FreePort, Landelijke Vereniging De Zonnebloem), besturen(St. Kath. Basisonderwijs Westland)  en netwerken(Nationaal Netwerk Risicomanagement(NNR), NARIM, KIVI). Ed beschikt over een uitgebreid nationaal-, europees- en global-netwerk en neemt frequent deel aan webinars om de diverse vakgebieden verder te ontwikkelen en onder de aandacht te brengen van het publiek en collegae in het sociale, publieke en professionele domein. Hij is reserveofficier der Genie en hij vervult meerdere bestuursfuncties bij maatschappelijke organisaties. Ed is regelmatig spreker/deelnemer op congressen en bij paneldiscussies over management- en competentieontwikkeling, duurzaam ondernemen, public governance en risicomanagement. Hij geeft internationaal spreekbeurten en seminars over deze onderwerpen. Als geboren en getogen Brabander houdt hij van oprechtheid, aanpakken, natuur en gezin en op zijn tijd gezellig ontspannen. Ed is gehuwd en heeft kinderen.

« Naar het overzicht

Terug naar boven