Jaap de Koning

Jaap de Koning

Functie:
Hoofd groep Contractadvies & Aanbesteden | Witteveen en Bos

Organisatie:
Witteveen en Bos

Met een achtergrond als econoom en bouwkundige heeft Jaap de Koning meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van contracteren, aanbesteden en projectmanagement in de bouwwereld. Hij is hoofd van de groep strategisch contracteren en aanbesteden bij Witteveen+Bos en hoofd van de vestiging Amsterdam. Daarnaast is hij voorzitter van het bestuur van het pensioenfonds van Witteveen+Bos.

Hij is een reguliere spreker op (internationale) bijeenkomsten en lid van een aantal expertgroepen, waaronder de Commissie van Aanbestedingsexperts. Voor de EFCA (in Brussel) is hij voorzitter van de Internal Market Committee. In de Cobouw publiceert hij maandelijks een artikel over zijn vakgebied. Hij is gastdocent op de Universiteiten in Twente en Delft en is mede-auteur van het recent verschenen nieuwe standaardcontract voor bouwteams.

In projecten ligt zijn focus op het aanbesteden van innovatie, bijzondere aanbestedingsprocedures (zoals de concurrentiegerichte dialoog) en bouwteams. Zijn kracht ligt in het kunnen verbinden van theorie en de dagelijkse praktijk in bouwprojecten, inclusief het helder verwoorden in schrift en spraak.

« Naar het overzicht

Terug naar boven