Joost Merema

Joost Merema

Functie:
Projectmanager | PRO6 managers

Organisatie:
PRO6 managers

mr. ing. Joost Merema is partner bij PRO6 managers en een projectmanager voor bouw- en infrastructurele projecten. Voor de gemeente Amsterdam heeft Joost een aantal complexe infrastructurele projecten aangestuurd, zoals de vernieuwing van monumentale bruggen en de herontwikkeling van het Beursplein en Leidseplein en de realisatie van ondergrondse fietsparkeergarages. Hij vervult op dit moment de rol van projectmanager Bouwteam Bruggen & Straten voor het programma Oranje Loper. Daar wordt gewerkt aan het vervangen van negen vaste en grotendeels monumentale bruggen in en het vernieuwen van de straten.

Hij is een specialist bouwcontracten- en aanbestedingsrecht, en een internationaal spreker op onderwerpen zoals Design & Build, Bouwteams, aanbestedingen en projectmanagement. 

Joost is initiatienemer en co-auteur van het vernieuwde Bouwteam contractmodel Bouwteam 2020 Duurzaam Gebouwd en daarnaast ook lid van pre-adviescommissie Herziening UAV-GC. Door het implementeren van teammanagementtechnieken afgeleid van Holacracy™, streeft hij het verbeteren zowel de effectiviteit van het team als de tevredenheid van de individuele teamleden na. Hij is ook lid van de dit jaar gestarte FIDIC Diversity & Inclusion Committee, die actief diversiteit en exclusiviteit vanuit meer diverse groepen in de Consulting Engineering sector ondersteunt. 

Zijn streven is meer en verregaandere samenwerking op bouwprojecten, waarbij werkplezier, minder conflicten en aandacht voor elkaar de standaard is. Dit ondanks de realiteit van nog altijd veel gedoe rondom bouwprojecten, waarbij hij inspiratie haalt uit het gezegde: "It's better to be a warrior in the garden, than a gardener in the war".

« Naar het overzicht

Terug naar boven