Noor Schellens

Noor Schellens

Functie:
Transitiemaker

Organisatie:
Building Balance

Noor is jarenlang werkzaam geweest in de financiële sector. Toen kwam de roep vanuit het familiebedrijf, een meer dan 100-jarig bestaand installatiebedrijf, gespecialiseerd in klimaatbeheersing. 
Noor dacht dat banken traditioneel waren en dat zij in staat zouden zijn een substantiële bijdrage te kunnen leveren aan de broodnodige veranderingen in de bouw. Waar het in de bouw naartoe zou mogen, dat zag Noor al snel. De praktijk bleek echter zeer anders. Concepten werden op de werkvloer niet begrepen, laat staan uitgevoerd. Wat iedere keer weer (energie)prestaties opleverde die alles behalve optimaal waren. 

Mijmerend in het bos over hoe wél te bouwen, kwam Noor tot het inzicht dat we niet moeten blijven ‘doormodderen’ in huidige concepten, maar voor een echte gamechanger moeten gaan:biobased bouwen! 

Daar zet Noor zich nu voor in met het programma Building Balance. Een programma dat wordt ondersteund door diverse ministeries, provincies en Rabobank. Met Building Balance bouwen we ketens, van land tot pand. Maar wellicht nog belangrijker: we werkenaan alle randvoorwaarden die het slagen van een volwaardige biobased economie nodig heeft. Zowel aan de kant van de boeren, de verwerkende partijen, als de bouw. 

Biobased bouwen heeft het in zich om in álle opzichten een totaal nieuwe economie te worden.  

« Naar het overzicht

Terug naar boven